fredag 20 november 2009

SHB uppgraderad - är riktkurser meningsfulla?

Idag pa förmiddagen avancerade SHB A 0,9 procent till 199 kronor. Detta för att Morgan Stanley har höjt rekommendationen för Handelsbanken till övervikt från tidigare jämvikt. Riktkursen höjs till 224 kronor från tidigare 131 kronor.

Hur kan en investmentbank som Morgan Stanley höja sin riktkurs för en aktie fran 131 till 224 kr utan att nagot speciellt nytt har hänt med SHB's rörelse? Kontexten har förändrats i och med att det finasiella systemet är i bättre ordning. Men skall inte en bank som Morgan Stanley kunna skilja agnarna fran vetet?

2 kommentarer:

  1. Riktkurser är bara trams. Speciellt som analytikerna säger en sak och själva gör något helt annat. I fredags sänkte de reken på Swedbank, en timme senare var de största nettoköpare av Swed A och förblev så under fredagen.

    Mvh
    Tobbe Rosén / Winningtrading

    SvaraRadera
  2. Vet inte om jag vill sträcka mig så långt som till att de är trams. Det finns många duktiga analytiker på ställen som Morgan Stanley, särskilt nu när bara de bästa har fått behålla jobbet. Men vi skall onekligen inte fästa några större vikt vid dessa rekommendationer. Och SHB's unika kvaliteter verkar inte blivit uppmärksammade förrän nu av Morgan Stanley.

    SvaraRadera