tisdag 25 februari 2014

Utdrag från nya Buffets brev till aktieägarna: "Letter to shareholders 2014"


Om ni inte kan hålla er tills det fullständiga årliga brevet publiceras på Berkshire's hemsida. Här är ett utdrag från brevet publicerat i tidningen Fortune i måndags:

Fortune - utdrag från årets brev

Intressant, eller hur? Inte för att jag har köpt många gårdar eller kommersiella fastigheter. Men det ställer definitivt frågor till hur man agerar som aktieinvesterare (eller spekulerare). Nu handlar dock detta utdrag egentligen om ett mycket vanligt budskap från Warren. Igen välformulerat.


6 kommentarer:

 1. Hade inte sett att brevet hade kommit. Kul. Mycket bra läsning, som vanligt! Vi får hoppas att han lever länge.

  SvaraRadera
 2. Roligt att du gillar utdraget, men Buffets brev till aktieägarna är inte ute i sin helhet ännu. Kommer att publiceras på Berkshire Hathaway's hemsida snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, okej. Det brukar ta mig en 2-3 månader eller så innan jag hinner läsa igenom det i vilket fall :P Men det var en intressant artikel. Ingenting nytt direkt, men ändå väldigt bra.

   Radera
 3. Hur ser du på att långsiktigt börja köpa in sig på BRK.B i dagsläget? Otroligt stabilt bolag. MEN ingen utdelning. BRK har inte överpresterat SP500 de senaste åren, frågetecken kring Buffetts/Mungers efterträdare osv. Troligen blir det väl som en bra USA-fond eftersom bolaget är så enormt stort att det inte blir nån jättetillväxt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att den inte ger utdelning har hittills varit väldigt bra för Berkshire's aktieägare eftersom de allokerar kapital bättre än oss amatörer. Men som du säger, och som Buffet medger, med den storleken och de kassaflöden bolaget har nu är det svårare att överavkasta mot S&P 500 index. De måste göra så stora investeringar: "elefanter". Jag tror därför att det blir utdelning någon gång framöver.

   Radera
  2. Vill gärna börja köpa in mig i bolaget, stegvis.

   Radera