onsdag 2 december 2015

Potentiell uppsida i Berkshire Hathaway - handlas under "intrinsic value", analys Whitney Tilson

Whitney Tilson på Kase Capital publicerar regelbundet analyser (det är egentligen en stor analys som han uppdaterar) av Berkshire Hathaway (B.H.). Hedgefonden(erna) han driver har drygt 8% av sitt kapital i Berkshire B i nuläget. Han är en värdeinvesterare a la Dodd/Graham/Buffett/Munger. Jag har följt hans analyser under en tid och tycker att de är initierade. Många av bolagen på de amerikanska börserna, speciellt kanske på NASDAQ, verkar högt värderade efter mer än ett halvt decennium av uppgångar. Men Tilson verkar inte anse att det gäller B.H. för tillfället. (Som ni kanske vet är B.H. mitt största innehav). Vad tycker ni?8 kommentarer:

 1. Har för mig att jag läste något på Lundaluppen för ett tag sedan angående Buffets ålder och en skepsis mot att Berkshire kan fortsätta i samma utan honom.

  Åsikt om det? Är det samma debatt som Steve Jobs och Apple?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel, om du läser ovan W Tilson Berkshire analys så tar ha upp detta problem (även jämförelsen med Jobs). Jag delar ungefär den synpunkt han framställer i analysen.

   Radera
 2. Jag gillar B.H och har parkerat en hel del där nu när marknaden har gått upp så länge. Tycker det är svårt att sitta i cash, men BH funkar.Investeringsverksamheten bör gå relativt OK i en period av stigande räntor och de flesta bolagen kan justera priserna för att behålla värdet genom en inflationsbump.

  På detta forum skrivs mkt om Berkshire: www.cornerofberkshireandfairfax.ca

  Angående Buffett så är det möjligt att det blir ett svårare att göra lika bra förvärv utan honom, det tror jag faktiskt. Men värdet på det man redan har lär inte påverkas.

  SvaraRadera
 3. Ja, David, han är en unk person. Men frågan är om inte B.H. har en kultur som gör att de kan fortsätta på liknande sätt i relativt stor utsträckning. Om de vil kan de bli en utdelningsmaskin!

  Tack för länken, men eftersom jag ocksa äger Fairfax också har jag stött på denna tidigare. Vissa inlägg där är initierade och tänkvärda!

  SvaraRadera
 4. Det enda som är lite synd är att de inte delar ut, men det kan ju komma i framtiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, anonym. De har så starka kassaflöden att Buffett/Munger har svårt att hitta bra investeringar, men de letar elefanter som Precision Castparts. Någon gång i framtiden, post Buffett/Munger, tror jag att detta blir en utdelningsmaskin.

   Radera
  2. Berk. Har du dina aktier i en KF/ISK/ eller depå?

   Radera
 5. Som utlandssvensk kan jag tyvärr inte bidra till din fråga, Berk! Men ISK verkar att vara en attraktiv sparform så vitt jag begriper.

  SvaraRadera