fredag 30 maj 2014

Walter Schloss - grundfrågor för en aktieinvestering

8 kommentarer:

 1. "What has been the high low over the past 10 years ?"
  Undrar om Schloss här syftar på högsta/lägsta aktiekursen eller högsta/lägsta bokförda egna kapitalet under de senaste 10 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag beaktar annat jag läst om Schloss tror jag just detta syftar på högsta lägsta aktiekursen under 10 år. Men priset på eget kapital ärv centralt för honom (tangible) .

   Radera
 2. Trevlig fredagsläsning! Japp, jag tror också Schloss syftade på kursen. Han ville gärna köpa på femårslägsta.

  SvaraRadera
 3. Tackar Jonas, det finns något avskalat och enkelt med Walter. Ja, han gillar "depressed stocks"...

  SvaraRadera
 4. Intressant :) Honom har man hört för lite av. Sista biten var extra intressant, kan detta ha varit under bullmarknaden med hypade "nifty fiftys" kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inte så mycket material om Walter. Lite intervjuer och så. Men kolla upp honom.

   Radera
 5. Det som gör Schloss så klockren är att han följer sin egen väg och bryr sig inte så mycket om vad andra gör/tycker. Han är ödmjuk vet sina begränsningar, därför gillar jag han skarpt. Gentemot Buffet så diversifierar Schloss och Lynch, ganska rejält också. Graham och Buffet tar upp mycket plats och dem som är intresserade av investering borde även läsa Schloss samt Fisher.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag Walter är mycket mer trogen sin gamla läromästare Grahams ideer. Det finns dock endast ett fåtal intervjuer med Schloss. Han var inte akademiskt utbildad som t ex Buffet. Han gick på Grahams kvällskurser och anställdes sedan i dennes företag.

   Radera