måndag 6 september 2010

Ett bud pa mina Munters att beakta

Jag har haft som investeringsstrategi sedan manga ar ligga tung i investmentbolag. Dessa ar langsiktiga investeringar. Men när nagot portföljbolag i dessa verkar undervärderat fundamentalt sett kompletterar jag med kortare affärer i detta. Munters för ca 30 kr i finanskrisen verkade fundamentalt billigt sa da köpte jag lite sadana aktier. Bade Industrivärden och Latour, tva bolag jag äger langsiktigt, äger aktier i detta intressanta och över tid högavkastande bolag. Nu kanske det är dax att sälja till hyffsad exitvinst.

2 kommentarer:

 1. Vilka investmentbolag har du i portföljen då?

  SvaraRadera
 2. Anonym, jag har en portfölj av aktier där investmentbolagen (äger andelar i nästan samtliga svenska) utgör långt över hälften av mina innehav.

  Jag har investerat väldigt olika mycket i dessa.

  Berkshire H. är dock min största investmentbolagsinvestering, men den är istället för en USA Indexfond. Billigare och jag tror något bättre över några decennier.

  Det investmentbolag där jag har gjort mest korta affärer med portföljbolagen är antagligen Investor. Electrolux och Gambro (som också blev uppköpt) är två bra korta investeringar med Investorbolag. Men den bästa var investeringen i ABB för ca 40kr. Nu äger jag SEB, sedan finanskrisen, och Astra, som har varit lågvärderat under ett par år. Men jag tror det år långt kvar till exit i dessa fall.

  SvaraRadera