torsdag 7 mars 2013

SHB varannan damernas = fin vinst


Mitt största enskilda innehav (icke investmentbolag) imponerar igen:

SHB jämställda banken

4 kommentarer:

 1. I grund och botten tycker jag att hela könsdebatten är ganska löjlig. Man verkar till exempel vara fullkomligt blind för att dagens styrelser till stor del består av personer som tog sin examen på 70-talet. Så andelen kvinnor som ledande befattningshavare släpar 20-30 år efter sammansättning bland de som anställs.

  Däremot är det tydligt att Svenska Handelsbanken är väldigt mån om sin personal och har lyckats med att erbjuda sina anställda mer än bara lön. Som jag ser det är det kärnan i en framgångsrik affärsverksamhet och det bästa motgiftet mot kortsiktigt risktagande.

  SvaraRadera
 2. Visst, men kvinnor ar duktigare i skolan generellt och studerar oftare pa univesitet och tar examen i hela vastvarlden. Det maste snart visa sig i naringslivet. Roligt att Boman har tagit ojamlikhet pa allvar och verligen forsoker gora nagot konkret at saken. SHB's affarsmodell med stort ansvar pa individer pa kontoren, en decentrailsering inledd av Jan Wallander, ar sakert utmark for att lyfta fram kvinnor. Centraliserade banker far sakert en hog koncentration av man i HK.

  SvaraRadera
 3. Vad man gor i skolan och vad man gor i arbetslivet ar tva olika saker. I skolan kan man plugga sig till fina resultat. i naringslivet maste man trampa pa andra manniskor

  SvaraRadera
 4. Anonym, det där tror jag håller på att förändras. Det är en myt att man bara pluggar sig till bra resultat i dagens skola. Både gymnasium och universitet har mycket större inslag av projekt, rapport skrivande, presentatition och analyser av fallstudier än tidigare. Denna typ av examinationer är mycket mer likt arbetslivets nuvarande krav på akademiker, t ex vad en bank behöver av sin personal. Och jag är inte säker på att man "trampar på människor i näringslivet" generellt och att detta beteende i så fall skulle vara baserat på gender.

  SvaraRadera