fredag 19 september 2014

Internintervju med Tesco's nya VD Dave Lewis

Efter 27 år inom Unilever tillträdde Dave Lewis nyligen som Tesco's nya VD. Kan han vända Tesco? Kolla in denna 11 min internintervju med honom. 

4 kommentarer:

 1. Svårt att bedöma bara på en interintervju. Men jag tycker han verkar enkel, sansad och ödmjuk. "I'll ask, then listen" istället för att storma in och röra om allt direkt.
  Jag gillar också fokuset på shoppingupplevelsen, " didnt expect that from Tesco"
  Jag trore inte på att långsiktigt försöka dumpa priserna och konkurrera med det, även om det finns marginaler att göra på kortare sikt. Upplevelsen och kvaliteten måste vara viktigare, som han också värnar om.

  Vad är er spontana tanke om nya VDn?

  SvaraRadera
 2. Han verkar vettig men den gamla VD:n var också vettig.

  I den här typen av branscher är ledtiderna på förändring ohyggligt långa och om/när Tesco vänder upp tror jag att det är omöjligt att exakt peka ut en individ som lagt grunden till förändringen. Sittande VD lär få äran men att förändra detaljhandelsföretag kräver oerhört långsiktigt arbete som kanske inte syns förrän ett decennium senare.

  Så jag tror att det är viktigare att titta på Tescos befintliga status än på den nya VD:n.

  Därför valde jag även nyligen att investera i Sainsbury istället (skrev om det här http://aktieingenjoren.blogspot.se/2014/09/varldens-basta-detaljhandelsforetag.html och jag ber om ursäkt för självreklamen).

  SvaraRadera
 3. Kommentar till dagens nyhet?

  SvaraRadera