lördag 31 augusti 2013

Hylling till svenska ekonomibloggar

Då var det dax att börja blogga igen. Men innan det blir egna reflektioner, analyser och betraktelser vill jag hylla flera av de svenska ekonomibloggarna. Kvaliten på de bästa blir bara högre och högre för varje år.

Här är några exempel: Lundaluppen är mycket intressant att följa -  klar, redig och transparent. Dessutom gillar han, skriver om och äger flera bolag som är mina största innehav. Ägamintid blir bara bättre och bättre och det är intressant med analyser av ickesvenska bolag. Spartacus Invest är också kunnig och skriver intressant, ofta om bolag som jag följer och äger nu senast Industrivärden. Aktiefokus djupdykning i de danska bankerna måste vara något av den största ekonomiblogginsatsen i år. Defensiven är också alltid intressant. Slutligen vill jag ge ett tips om äldre inlägg av Stockman som behandlar handelsbanksfärens bolag; där finns många kunniga inlägg med några år på nacken om SCA, Industrivärden, Skanska,  Lundbergs mm.

Vad gäller min långa portfölj så har jag gjort en del nyinvesteringar med pengar från min försäljning av bl a Swedbank och SEB tidigare igår. Mer om detta senare. I min och min frus korta portfölj har jag faktiskt sålt av lite på sistone för att frigöra pengar till renovering av vårt fritidshus. Ser fram emot en intressant blogghöst!
10 kommentarer:

 1. Kan inte göra annat än att stämma in i hyllningskören.

  Det är synd att en sådan som Stockman inte är lika frekvent längre. Där finns det mycket kunskap!

  Det är tur att ni finns, när nu ekonomimedia totalt kastat in handduken.
  Kalle56

  SvaraRadera
 2. Visst finns det många duktiga ekonomijournalister, men tidningarna har det tufft i dagens digitala värld. Analytikerna på Placera.nu kan vara initierade så också i Aktiespararen. Men det djupet som tex Aktiefokus uppvisar om danska banker når de sällan.

  SvaraRadera
 3. Tack för omnämnandet!

  ägamintid

  SvaraRadera
 4. Aktiefokus är otrolig förtjänar Nobels bloggpris!

  SvaraRadera
 5. Tack för omnämnandet och kul att se du börjar blogga igen efter sommaren!

  SvaraRadera
 6. Hej, instämmer i din syn på Luppen m fl men du ska veta att jag definitivt även räknar in dig i denna kvalificerade skala. Vi hade lite dialog ang Midway i våras och efter en OK rapport och viktiga signaler inför framtiden om fokusering av portföljen har ju aktien knallat på riktigt fint, hoppas det fortsätter så, ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Tackar ödmjukast!

  Jag ser också fram emot en intressant blogghöst och så även från dig! Vi får se vilket tempo jag själv lyckas hålla då jag kommer börja jobba igen efter en lång och skön föräldraledighet som har möjliggjort lite mer bloggande än jag tror jag kommer klara framledes. Det är ju trots allt en fritidsaktivitet med lägre prio än familj med mera :-)

  SvaraRadera
 8. Ni förtjänar alla stort beröm!
  40%20år skall naturligs också nämnas. Länkarna på hans blogg och Börsdata är en prestation!

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jätte intressant blogg! Jag bloggar även själv om ekonomi och samhälle!
  Läs och sprid gärna min blogg. Var inte rädd för att lämna kommentarer!
  Kram

  SvaraRadera